• Lorem ipsum

Einde in zicht voor subsidie op warmtepompen. Profiteer nu nog!

23 Sep 2024

Ben je van plan om je woning of bedrijfspand te verduurzamen met een warmtepomp, maar heb je nog geen haast of ben je aan het sparen? Dan is het belangrijk om te weten dat de subsidie op warmtepompen vanaf 1 januari 2025 aanzienlijk wordt ingekort door de nieuwe maatregelen van het kabinet. Dit betekent dat 2024 je laatste kans is om volop te profiteren van de financiële ondersteuning voor verduurzaming.

Bij Alternatief Voor Gas willen we je graag helpen om nog maximaal gebruik te maken van de huidige subsidies. In deze blog leggen we uit wat er verandert, welke subsidies er momenteel beschikbaar zijn voor warmtepompen zoals de lucht-water warmtepomp en de hybride warmtepomp, en waarom het slim is om nu actie te ondernemen. Zo kun je met onze expertise snel profiteren van de voordelen en je verduurzamingsplannen waarmaken.

Huidige subsidies op warmtepompen

Op dit moment kun je via de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) een flink deel van de aanschaf- en installatiekosten van je warmtepomp terugkrijgen. Voor 2024 zijn de subsidies nog aantrekkelijk, en deze financiële ondersteuning maakt het voor veel huiseigenaren en ondernemers haalbaar om hun woning of bedrijfspand te verduurzamen.

Bij Alternatief Voor Gas installeren we regelmatig de volgende warmtepompen, die in aanmerking komen voor subsidie:

  • Lucht-water warmtepompen: Deze systemen halen warmte uit de buitenlucht en zetten deze om in warmte voor je woning of bedrijfspand. Voor een lucht-water warmtepomp kun je in 2024 een subsidie krijgen van € 2.500 tot € 3.500, afhankelijk van het vermogen van het systeem.
  • Hybride warmtepompen: Dit type warmtepomp werkt samen met je huidige cv-ketel en zorgt ervoor dat je gasverbruik aanzienlijk vermindert. Voor een hybride warmtepomp is er in 2024 een subsidie van € 1.500 tot € 2.500 beschikbaar, wat een flink deel van de aanschafkosten dekt.

Wat verandert er per 1 januari 2025?

Vanaf 1 januari 2025 gaat de overheid de subsidies op warmtepompen sterk verlagen. Deze maatregel is onderdeel van het nieuwe kabinet, dat verduurzaming stimuleert maar tegelijkertijd de afhankelijkheid van subsidies wil verminderen. Dit betekent dat de financiële steun voor zowel lucht-water warmtepompen als hybride warmtepompen vanaf 2025 fors wordt ingekort.

Concreet houdt dit in dat de kosten voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp aanzienlijk stijgen als je na 2024 besluit te verduurzamen. Daarom raden wij van Alternatief Voor Gas aan om dit jaar nog in actie te komen en de voordelen van de huidige subsidies te benutten.

Waarom je nu actie moet ondernemen

Als je nog twijfelt of je nu een warmtepomp moet aanschaffen, kunnen we je verzekeren dat dit het juiste moment is. Vanaf 2025 betaal je namelijk fors meer voor dezelfde installatie, doordat de subsidiebedragen omlaag gaan. Voor wie momenteel aan het sparen is of de verduurzaming van de woning uitstelt, is het belangrijk om te realiseren dat je daarmee op termijn juist duurder uit bent.

Bij Alternatief Voor Gas begrijpen we dat het overstappen naar een duurzame verwarmingsoplossing een grote beslissing is. Daarom helpen we je graag door samen te kijken naar de beste optie voor jouw woning of bedrijfspand. We begeleiden je in het proces, van advies over welk systeem het beste past bij jouw situatie, tot het aanvragen van de subsidie en de volledige installatie. Zo hoef je je geen zorgen te maken over ingewikkelde procedures of verrassingen achteraf.

De voordelen van investeren in 2024

Als je in 2024 besluit een warmtepomp aan te schaffen, kun je nog profiteren van de huidige subsidies en lagere netto kosten. Zo betaal je voor een lucht-water warmtepomp na subsidie veel minder dan in 2025 het geval zal zijn, en kun je de terugverdientijd van je investering aanzienlijk verkorten.

Een lucht-water warmtepomp of hybride warmtepomp levert bovendien direct besparingen op je energiekosten, waardoor je investering sneller terugverdiend is. Met de stijgende gasprijzen en de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen is het juist nu extra interessant om de overstap naar een warmtepomp te maken. De gemiddelde terugverdientijd van een warmtepomp is tussen de 5 en 10 jaar, maar met de huidige subsidies kan dit nog korter zijn.

Waarom kiezen voor Alternatief Voor Gas?

Bij Alternatief Voor Gas bieden we complete ondersteuning voor het verduurzamen van je woning of bedrijfspand. Als ervaren installateur van warmtepompen weten we precies wat er nodig is om jouw installatie soepel te laten verlopen. We helpen je met:

  1. Persoonlijk advies: We kijken naar jouw specifieke situatie en adviseren je over welk type warmtepomp het beste past bij je wensen en behoeften.
  2. Subsidieaanvraag: Het aanvragen van de ISDE-subsidie kan een tijdrovende klus zijn, maar bij ons hoef je je daar geen zorgen over te maken. Wij regelen de aanvraag voor je, zodat je zeker weet dat je niets misloopt.
  3. Professionele installatie: Onze ervaren monteurs zorgen ervoor dat je warmtepomp vakkundig wordt geïnstalleerd. We nemen het volledige proces uit handen, van levering tot montage, zodat je zonder gedoe kunt overstappen op duurzame verwarming.
  4. Nazorg en onderhoud: Ook na de installatie staan we voor je klaar. We bieden onderhoudscontracten aan om ervoor te zorgen dat je warmtepomp altijd optimaal functioneert en je kunt blijven genieten van een energiezuinige woning.

Alternatief Voor Gas plaatst nog graag jouw warmtepomp in 2024

Het einde van de ruime subsidies voor warmtepompen komt steeds dichterbij, en per 1 januari 2025 zullen de regelingen fors worden ingekort. Dit maakt 2024 het laatste jaar waarin je nog kunt profiteren van de aantrekkelijke subsidies voor een lucht-water warmtepomp of een hybride warmtepomp.

Wacht niet te lang, want dit is de kans om je woning of bedrijfspand te verduurzamen tegen lagere kosten. Bij Alternatief Voor Gas staan we voor je klaar met persoonlijk advies, een zorgeloze installatie, en hulp bij het aanvragen van de subsidie. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen om te profiteren van de huidige voordelen!